Nederland - 6 december 2017 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

Barclays verhoogt koersdoel voor DSM

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft woensdag het koersdoel voor DSM verhoogd van 73,00 naar 90,00 euro bij handhaving van Overwogen als advies.

De analisten van de bank voorzien dat het concern na een sterk 2017 de goede prestaties en groei volgend jaar kunnen voortzetten.

Ze wezen daarbij met name op de potentie van twee innovaties, te weten het natuurlijke zoetproduct Stevia en het omega-3 product Green Ocean, dat wordt gebruikt voor de aquacultuur. De marktvorsers voorzien voor beide producten een bovengemiddelde winstgevendheid, waardoor de marges verder kunnen verbeteren. De pijplijn voor nieuwe innovaties bij Nutrition is daarbij goed gevuld met zeer aantrekkelijk producten, aldus Barclays.

De marktvorsers denken dat het bedrijf in staat zal zijn om de hoge enkelcijferige groei van het operationeel resultaat te continueren en hopen dat dit komend voorjaar zichtbaar zal worden in de nieuwe doelstellingen en strategische herziening van het concern.

De analisten merkten daarbij op dat het aandeel niet meer echt goedkoop is, maar dat daarin toch het groeipotentieel voor de middellange termijn nog niet volledig is ingeprijsd.

De analisten wijzen verder op de sterke balans van DSM, die ruimte biedt voor nieuwe acquisities. Ze denken dat de kans op een desinvestering van Materials groter is geworden, maar dat dit niet op korte termijn zal gebeuren.

Barclays stelde de taxaties opwaarts bij en is van mening dat DSM in de sector een premie verdient. Daarom merkt de bank het bedrijf nu aan als topfavoriet.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel DSM woensdagochtend 0,4 procent lager op 79,20.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.