Nederland - 7 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Barclays verhoogt koersdoel AkzoNobel

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft maandag het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 59,00 naar 62,00 euro bij handhaving van Onderwogen als advies.

De analisten van de Britse bank merkten op dat AkzoNobel bij decoverf in tegenstelling tot sectorgenoot PPG kiest voor groei in plaats van prijsstelling. Verder zijn de marktvorsers teleurgesteld over het uitblijven van stabilisering in de Marine-markt.

De marktvorsers stelden hun taxaties over de hele linie, maar vooral voor Deco, neerwaarts bij en hielden daarbij ook rekening met negatieve wisselkoerseffecten.

Ook bleken de analisten negatiever dan de consensus over de outlook voor het af te splitsen onderdeel Specialty Chemicals. De marktvorsers merkten daarbij op dat de beoogde volumegroei van 4 procent per jaar in het laatste decennium niet is gerealiseerd, maar dat de omzet zich in werkelijkheid slechts vlak ontwikkelde.

De analisten merkten verder op dat de recente koersontwikkeling van het aandeel AkzoNobel vooral te danken is geweest aan de marktverwachting dat PPG Industries zou terugkomen met een nieuw overnamebod en niet zozeer aan de matige operationele prestaties. Barclays merkte op dat PPG niet eerder dan 1 december met een hernieuwd bod mag komen en dat het aandeel tot die tijd waarschijnlijk zal blijven “watertrappelen”.

De marktvorsers voorzien voor AkzoNobel en voor de hele sector een risico in een aanhoudend sterke euro.

Op een overwegend groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel maandagochtend 0,2 procent hoger op 77,19 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.