Nederland - 27 september 2018 - Europa

Barclays verhoogt koersdoel AkzoNobel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het koersdoel voor het aandeel AkzoNobel verhoogd van 81,00 naar 88,00 met handhaving van het advies op Gelijkgewogen. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de Britse bank.

Analisten van Barclays ramen de waarde van elk van de drie divisies op 33,00 euro per aandeel, waarmee er in hun visie voor de helft van de waarde van het aandeel geen opwaarts potentieel is weggelegd.

Daarnaast heeft AkzoNobel nog altijd een enorme kaspositie na de afhandeling van de verkoop van de chemietak, geld dat geen economisch perspectief heeft. Tot het moment dat het geld uit die verkoop is uitgekeerd, blijft het aandeel zoeken naar een moment om bovengemiddeld te presteren.

Barclays stelt dat de positie van AkzoNobel positiever is geworden met een betere positionering voor de Paint & Coatings-tak. Verdere aanjagers voor de koers van AkzoNobel kunnen een mogelijke nieuwe saneringsronde, opnieuw overnameprooi worden en dalende grondstofprijzen zijn.

Het aandeel AkzoNobel noteerde donderdag op een rood Damrak 0,6 procent lager op 80,14 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.