Nederland - 19 februari 2018 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Barclays verhoogt advies AkzoNobel

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het advies voor AkzoNobel verhoogd van Onderwogen naar Gelijkgewogen en het koersdoel gaat van 63,00 naar 84,00 euro.

De analisten stellen dat de koers van AkzoNobel sinds halverwege 2016 het ongeveer 13 procent slechter heeft gedaan dan de sector, ondanks dat er sprake was van een overnamebod op het bedrijf. Het is goed mogelijk dat AkzoNobel het in de komende zes maanden moeilijk blijft houden, maar dit is nu veel beter verwerkt in de marktverwachtingen, volgens de marktvorsers.

Zo wordt er in de markt rekening mee gehouden dat het Amerikaanse PPG mogelijk een nieuwe overnamepoging onderneemt wanneer AkzoNobel het onderdeel Specialty Chemicals verkoopt.

De analisten denken echter dat er niet genoeg erkenning is voor de mogelijke voordelen van een herkapitalisering van de balans.

Op een rood Damrak steeg het aandeel AkzoNobel 0,6 procent tot 78,80 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.