Nederland - 22 januari 2018 - Retail
door REDACTIE BEURSBRINK

Barclays haalt Ahold Delhaize van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft maandag het advies voor Ahold Delhaize verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen bij handhaving van het koersdoel van 19,00 euro.

De analisten van de Britse bank zijn goed te spreken over de sterke kasstroom van Ahold Delhaize en de focus op de balans van het concern, maar kijken daarnaast ook met enige zorg naar de dynamiek rond de belastinghervormingen in de Verenigde Staten, marktontwikkelingen rond de nieuwe combinatie Amazone/Whole Foods, vertraging in het laten terugvloeien van kapitaal naar aandeelhouders na een “uitzonderlijk” 2018 en de recente valuta-ontwikkelingen.

De analisten veronderstellen dat Ahold Delhaize vanwege zijn financiële structuur minder van de Amerikaanse belastinghervormingen zal profiteren dan de sectorgenoten in de VS. Ze voorzien dat de concurrentie deze voordelen wel eens direct zouden kunnen vertalen in prijsverlagingen, wat Ahold Delhaize kan dwingen hierin mee te gaan, waardoor de marges onder druk komen.

Barclays ziet vooralsnog weinig impact voor Ahold Delhaize van de overname van Whole Foods door Amazon, maar de bank denkt dat dit in de loop van het jaar kan veranderen.

De marktvorsers denken dat het voor Ahold Delhaize lastig zal worden om na dit jaar het hoge niveau van kasteruggaves aan aandeelhouders te handhaven, omdat die het schuldniveau zou verhogen.

Als gevolg van valuta-ontwikkelingen en de inkoop van eigen aandelen hebben ze hun taxaties voor de winst per aandeel voor 2018 en 2019 met 3 tot 4 procent verlaagd.

De analisten verantwoorden de herwaardering op Gelijkgewogen in plaats van Onderwogen onder meer met het feit dat Ahold Delhaize wel eens kan profiteren van de consolidatie in het nog sterk gefragmenteerde supermarktlandschap in de VS.

Kort na opening beurs noteerde het aandeel Ahold Delhaize maandag op een nagenoeg vlakke AEX 0,6 procent lager op 18,71 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.