Nederland - 3 juni 2019 - Beursbrink

Banken op Wall Street tippen deze drie marihuana aandelen

door STIJN

De marihuana industrie is hoe langer hoe meer aan het uitgroeien tot een volwaardige en belangrijke beleggingsklasse en Wall Street kan dit niet langer ontkennen. De rendementen zijn indrukwekkend en het potentieel is immens. Enkele analisten van zakenbanken durven zelfs enkele aandelen te tippen, waaronder Aurora Cannabis, Canopy Growth en HEXO.

Als belegger mag je in principe nooit blindelings adviezen opvolgen van analisten, maar het is wel handig om te weten waarom analisten bepaalde aandelen tippen. Aandelen van Aurora Cannabis, Canopy Growth en HEXO worden alleszins gesmaakt door analisten van verschillende zakenbanken.

Aurora Cannabis

Analisten van Bank of America en Jefferies zijn het erover eens, Aurora is aantrekkelijk gewaardeerd op de financiële markten. Ze zijn er van overtuigd dat het bedrijf alle nodige instrumenten heeft om marktleider te worden omdat ze zich ook focussen op andere marihuana producten.

En dat is belangrijk want op deze manier diversifiëren ze hun aanbod en spelen ze in op de vraag van consumenten. Dit doen ze door meer aandacht te besteden aan eetbare marihuana producten, drankjes, cartridges om te vapen en tal van andere afgeleide producten met marihuana.

Canopy Growth

Christopher Carey, analist bij Bank of America, is enthousiast over Canopy Growth ondanks de ‘tegenvallende’ verkoopcijfers. De kapitaalinjectie van 4 miljard dollar van Constellation Brands maakt dat ruimschoots goed. Canopy Growth zit op een immens grote berg cash en dat helpt het bedrijf om op internationaal niveau te groeien door middel van strategische overnames.

HEXO

Begin dit jaar bestempelde Jefferies HEXO nog als ‘underperform’ omdat de overeenkomst met Molson Coors Brewing vastliep en er verder geen schot in de zaak komt. Maar Carey vindt dat, ondanks deze ontwikkeling, HEXO nog altijd een ‘top pick’ is gezien hun grote variatie in producten.

Het bedrijf gaat wellicht pas echt groeien als het aanbod op de marihuana markt eindelijk de vraag kan evenaren en zelfs overstijgen. Een gebeurtenis dat wellicht staat te gebeuren in het jaar 2021. HEXO heeft volgens Carey goede vooruitzichten dankzij hun breed gamma aan ‘consumer goods’.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel