Europa - 25 juni 2020 - Aandelen

Bank of America verhoogt koersdoel PostNL

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft het koersdoel voor PostNL verhoogd van 1,80 naar 2,10 euro, vanwege de sterke groei van de pakketpost sinds de coronacrisis en handhaafde donderdag het koopadvies.

Een gesprek van analisten met CFO Pim Berendsen bevestigde dat de pakketpost zich sterk ontwikkelt, gedreven door de verschuiving naar internetwinkelen. Die trend wordt nog eens versterkt door het coronavirus. Dit leidde in april en mei tot een volumegroei bij pakketten van 25 procent, en dat ging in juni door.

De brievenpost krimpt intussen sneller, omdat grote winkelketens marketingcampagnes hebben geschrapt.

PostNL haalt echter ongeveer 90 procent van zijn EBIT uit pakketpost, benadrukte de Amerikaanse bank.

Op basis van de verwachte sterke volumegroei in pakketpost verhoogde Bank of America de winstverwachting voor dit jaar met 15 procent en die voor 2021 met 7 procent.

De sterke groei brengt PostNL ook dichterbij het opnieuw kunnen uitkeren van dividend. Bank of America denkt dat dit in 2021 het geval zal zijn.

Het rechtbankbesluit dat de goedkeuring van de fusie met Sandd ongeldig was, kan op korte termijn tot onzekerheid leiden, maar de fusie kan niet worden teruggedraaid en het financiële risico is beperkt voor PostNL, omdat het ministerie de deal heeft goedgekeurd, schreven de analisten van de bank.

Het aandeel stond donderdag 0,6 procent hoger op 1,77 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments