Europa - 7 oktober 2020 - Beursbrink

Bank of America verhoogt koersdoel PostNL

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft het koersdoel voor het aandeel PostNL verhoogd van 2,60 naar 3,60 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een rapport van Bank of America.

De Amerikaanse zakenbank refereerde daarbij aan de outlookverhoging van PostNL voor het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBIT) voor dit jaar met circa 14 procent naar ten minste 175 miljoen euro. De consensus ligt op slechts 158 miljoen euro.

Voor het derde kwartaal gaat Bank of America uit van een genormaliseerde EBIT van 41 miljoen euro en 188 miljoen euro voor het gehele boekjaar.

Daarmee wordt een aanhoudend sterke trend in de pakketbezorging en een normalisering in de daling bij de postvolumes in het derde kwartaal geïllustreerd.

Dit zal volgens de bank moeten leiden tot een hogere kasstroom en, samen met een leaseback constructie, ruimte bieden om al over 2020 dividend uit te kunnen keren, een jaar eerder dan Bank of America had voorzien. Voor 2020 rekent de bank op een dividend van 0,13 euro per aandeel.

Voor het derde kwartaal voorzien de analisten van Bank of America een stijging van de pakkettenvolumes met 20 procent en voor heel 2020 met 17 procent tegen eerder een verwachte plus van 15 procent. De kosten lopen volgens de analisten ook op als gevolg van een personeelsbonus.

Het aandeel PostNL sloot dinsdag 12,2 procent hoger op 2,94 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.