Europa - 1 april 2020 - Beursbrink

Banencijfer ADP verre van representatief

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De krimp van het aantal banen in de Amerikaanse private sector in maart is geen representatief cijfer. Dit bleek woensdag uit een kort commentaar van marktanalist Philip Marey van Rabobank op de data van ADP.

“ADP stelt een rapport op dat uit tal van variabelen bestaat, die dateren van voor de zogeheten lock down”, aldus Marey. “Daarmee wordt ADP nu het slachtoffer van zijn econometrische methodiek. De realiteit is waarschijnlijk veel minder goed, en om daar een beeld van te krijgen is het veel raadzamer om nu naar de wekelijkse steunaanvragen te kijken”, aldus de marktanalist.

Dat de verwachtingen van marktkenners vooraf duidden op een beduidend hogere krimp schrijft Marey toe aan het afwezige besef van de wijze waarop ADP zijn data met deze vele variabelen samenstelt. De loonstrookjes zijn slechts één variabele in het totaal.

Het Amerikaanse banenrapport dat aanstaande vrijdag over maart verschijnt, geeft volgens Marey ook geen nauwkeurig beeld van de stand van de Amerikaanse arbeidsmarkt, omdat deze is gebaseerd op informatie die dateert van rond 12 maart.

De euro noteerde woensdag 1,0 procent lager op 1,0925 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel