Nederland - 2 oktober 2020 - Azië

“Aziatische aandelen en obligaties interessanter dan Amerikaanse”

door SVEN VAN GASSE

De Aziatische markten beginnen een steeds grotere rol te spelen in de wereldeconomie. Analisten verwachten dan ook dat de aandelen- en obligatiemarkten in de regio meer kansen bieden dan deze in de Verenigde Staten.

Het verkiezingsrisico in de Verenigde Staten en de almaar hoger oplopende waarderingen zijn volgens Suresh Tantia van Credit Suisse enkele van de redenen waarom de Amerikaanse aandelenmarkten minder aantrekkelijk zijn.

De Aziatische markten zien er daarentegen veel interessanter uit. De regio laat een sterk economisch herstel optekenen, heeft zeer sterke inkomsten en de waarderingen zijn ook veel goedkoper in vergelijking met de Amerikaanse aandelenmarkten.

De economische gegevens die China vrijgeeft, zijn steeds zeer bemoedigend geweest. In andere Aziatische markten als Zuid-Korea en Taiwan lijkt de Covid-19 pandemie ook grotendeels onder controle.

Niet alleen de Aziatische aandelenmarkten zullen zorgen voor een mogelijk hoger rendement. Ook de obligaties van de regio zien er veelbelovend uit.  Aziatische “investment grade” obligaties bieden een rendement van ongeveer 3%. In de Verenigde Staten geven vergelijkbare obligaties een rendement van rond de 2%.

Suresh Tantia stelt:

Door het sterke economisch herstel en de lage waarderingen zijn de Aziatische markten een zeer interessante optie.

Volatiliteit

Tantia verklaarde ook dat het laatste kwartaal van 2020 waarschijnlijk hobbelig zal verlopen voor de wereldwijde aandelenmarkten en de Amerikaanse in het bijzonder. Hij raadt echter wel aan om aandelen (bij) te kopen op dips.

Als Joe Biden de presidentsverkiezingen zou winnen, kan er een initiële negatieve reactie zijn op de markten. Hij heeft namelijk aangehaald dat hij de vennootschapsbelasting wil verhogen. Een correctie van meer dan 5% is volgens Tantia zeker mogelijk.

Hij zei dat beleggers dan vooral niet moeten panikeren. Het is belangrijk om van deze correctie gebruik te maken om aandelen te kopen. De centrale banken zullen de markten blijven ondersteunen waardoor deze op termijn wel weer zullen stijgen.

Tantja besluit:

Er zijn een heleboel beleggers die aan de zijlijn wachten op een correctie. Na de verkiezingen kan er zich een mooie kans voordoen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.