Nederland - 25 oktober 2017 - VS
door REDACTIE BEURSBRINK

Autonome omzetgroei Arcadis indrukwekkend

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft iets beter dan verwacht gepresteerd in het derde kwartaal, maar maakte vooral indruk met de autonome omzetgroei. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC woensdag in een reactie op de resultaten.

De netto-omzet van het ingenieursconcern daalde in het afgelopen kwartaal met 2 procent, maar de autonome omzetgroei was 3 procent, wat volgens De Jong indrukwekkend was. De terugkeer naar groei op eigen kracht was volgens de marktvorser het meest positieve element uit de kwartaalupdate en werd veroorzaakt door Europa, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Maar het belangrijkst is de autonome omzetgroei van 3 procent in Nood-Amerika, waar volgens De Jong nu echt sprake lijkt te zijn van een omslagpunt.

De marktvorser gaat ervan uit dat Noord-Amerika, waar zowel de milieu- als de infrastructuur activiteiten goed presteerden, ook heeft meegeholpen aan de margeverbetering van 7,3 naar 7,7 procent.

De omzet kwam uit op 585 miljoen euro, waar de consensus op 590 miljoen euro lag. Het operationele EBITA resultaat was daarentegen met 45 miljoen euro 5 procent beter dan de consensus.

De verbetering van het werkkapitaal was volgens NIBC nog steeds ontoereikend. De situatie met achterstallige betalingen in Qatar is wel aan het verbeteren volgens De Jong. De prestaties van architectenonderdeel CallisonRTKL stelden dan weer teleur.

Al met al een solide update volgens de analist. De Jong begint weer positiever te worden over het aandeel Arcadis, maar merkte op dat de waardering hier al een voorsprong op lijkt te hebben genomen en de koers staat momenteel redelijk hoog. Na de beleggersdag in november, waarin de nieuwe strategie wordt uitgezet neemt NIBC het aandeel opnieuw onder de loep.

Vooralsnog blijft het advies Neutraal met een koersdoel dat onder herziening staat.

Op een groene beurs noteerde het aandeel Arcadis 1,4 procent hoger op 46,05 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.