Nederland - 1 augustus 2018 - Europa

ArcelorMittal meevallend

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal sterker dan verwacht gepresteerd. Dit stelden analisten van ING woensdag.

ArcelorMittal behaalde een EBITDA van 3.073 miljoen dollar. Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden op een bedrijfsresultaat van 2.851 miljoen dollar, nadat in het tweede kwartaal van 2017 nog een EBITDA van 2.112 miljoen dollar werd geboekt. ING had gerekend op een EBITDA van 2.801 miljoen dollar voor het afgelopen kwartaal.

Aanjagers waren volgens de analisten de sterke ontwikkelingen in Brazilië en Canada, de Verenigde Staten en Mexico, ofwel de NAFTA.

De nettoschuld van 10,5 miljard dollar was eveneens een meevaller, aldus ING. De analisten van de bank mikten op 11,0 miljard dollar. De schuldafbouw was volgens analist Stijn Demeester te danken aan een hogere vrije kasstroom en gunstige wisselkoerseffecten voor de schulden die ArcelorMittal in euro’s houdt.

Volgens Demeester oogt de outlook van ArcelorMittal positief. De staalreus denkt dat de gunstige marktomstandigheden ook in de tweede jaarhelft aanhouden.

ING handhaafde het koopadvies op ArcelorMittal met een koersdoel van 28,00 euro. Het aandeel koerste woensdag 1,7 procent hoger naar 27,98 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.