Europa - 10 februari 2020 - Beursbrink

Analisten verwacht groeivertraging Heineken

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in 2019 vermoedelijk meer bier weten te verkopen, maar het groeitempo zal waarschijnlijk lager uitkomen dan het voorgaande jaar. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Analisten verwachten dat de geconsolideerde biervolumes op jaarbasis opliepen van 233,8 naar 240,5 miljoen hectoliter. Dat zou een autonome groei betekenen van 2,9 procent, wat 1,3 procentpunt minder zou zijn dan de groei in 2018.

Met 85,2 miljoen hectoliter blijven de Amerika’s naar de inschatting van de analisten de belangrijkste regio, gevolgd door Europa met 80,4 miljoen hectoliter.

Volgens de analisten wist Heineken van alle vier regio’s waarin het actief is alleen in Europa geen autonome groei te realiseren. In Azië lag de autonome groei met 11,4 procent naar verwachting het hoogst. De Amerika’s waren goed voor 2,2 procent en Afrika en Oost-Europa voor 4,5 procent. In Europa daalden de volumes met een bescheiden 0,2 procent.

De analisten van Jefferies zijn iets negatiever dan de consensus als het gaat om de biervolumes over 2019, zij rekenen op 2,6 procent groei.

Voor het vierde kwartaal is Jeffries met name voorzichtiger voor Europa. De consensus ligt op een groei van 0,3 procent terwijl de Amerikaanse zakenbank uitgaat van een krimp van 3,3 procent.

Voor de regio Azië verwacht Jeffries dat de groeitrend zal doorzetten met 7,8 procent. Ook hier ligt consensus met 10,9 procent overigens wel hoger.

De taxaties van Kepler Cheuvreux zitten onder de consensus en de recente koersstijging van Heineken is volgens de analisten niet in lijn met de risico’s op korte termijn. Kepler ziet een verhoogd risico in een aantal van de markten waarin de Amsterdamse bierbrouwer actief is.

Outlook

Analisten verwachten voor 2020 per saldo dat Heineken een stijging van de operationele winst op autonome basis weet te realiseren van ongeveer 5,7 procent, beduidend meer dan de 3,9 procent die voor 2019 wordt verwacht. De autonome omzetgroei wordt voor 202 geschat op 2,7 procent.

Bloomberg meldde eerder dit jaar dat door nieuwe regelgeving in Vietnam om alcohol uit het verkeer te bannen, de bierverkoop in dat land met ten minste 25 procent is gedaald.

Vietnam is één van de belangrijkste groeimarkten van Heineken, benadrukten de analisten van Jefferies. “De portefeuille van Heineken is goed genoeg gediversifieerd om volatiliteit om te vangen, maar een tragere groei in Vietnam kan een negatieve invloed hebben om de omzet voor 2020.”

Heineken komt woensdagochtend met de cijfers over 2019. Maandagmiddag daalde het aandeel 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.