Europa - 26 februari 2020 - Aandelen

Analisten rekenen op stabiele omzetgroei Adyen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Adyen zal over de tweede helft van 2019 een omzetgroei van 41 procent rapporteren, lager dan een jaar eerder, maar gelijk aan het groeitempo in de eerste helft van vorig jaar. Zo luidt een consensusverwachting van analisten, samengesteld door Bloomberg.

De analisten rekenen gemiddeld op een omzet van 272 miljoen euro en een aangepaste nettowinst van 115 miljoen euro. Een jaar eerder was dit respectievelijk 192,5 miljoen omzet en 83 miljoen euro winst.

De EBITDA zou moeten uitkomen op 155,5 miljoen euro, tegen 111,7 miljoen euro een jaar eerder. Dat zou de marge op 57,2 procent brengen, slechts 30 basispunten hoger dan in de eerste helft van het jaar.

Gezien de sterke omzetgroei denken de analisten van JP Morgan dat dit geen al te hoge lat is voor Adyen om overheen te komen.

Een analist van UBS wees er onlangs op dat het aandeel sinds het begin van 2020 sterk gestegen is, met meer dan 20 procent, en zag daarom kans op een teleurgestelde koersreactie bij de jaarcijfers. De afgelopen dagen is die jaarwinst echter alweer voor zeker de helft verdampt door de ongerustheid over het coronavirus, waardoor wereldwijd de markten onder druk kwamen te staan.

De positieve stemming rond Adyen is volgens UBS ten dele toe schrijven aan contracten met grote klanteAdyenn zoals McDonald’s, Subway, Acne Studios, Merlin Entertainment en anderen in de tweede helft van het jaar. Deze contracten zullen pas na ruim een half jaar bijdragen aan de omzet, maar bevestigen de verwachtingen van de analist voor een versnelde groei vanaf de tweede helft van 2020.

Beleggers letten daarnaast op de analyse van de klantengroei, het volumegroei van de verwerkte betalingen en de groei van het aantal medewerkers, die een indicatie geeft van de mate waarin het bedrijf nog in de expansiefase zit.

Adyen publiceert de cijfers donderdag voorbeurs.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.