Nederland - 31 maart 2023 - crypto
door SVEN VAN GASSE

Analist: Bitcoin 1 week verwijdert van ‘bevestiging’ nieuwe stierenmarkt

Bitcoin heeft dit jaar reeds een mooie stijging laten zien te midden van alle onrust op de markten. Volgens Rekt Capital zal de stijging nog verder doorzetten.

De prijsactie van bitcoin kopieert volgens Rekt Capital immers historische patronen die een comeback van de stierenmarkt impliceren. Bitcoin heeft een kwestie van dagen te gaan voordat een nieuwe macro-uptrend begint, aldus de laatste analyse.

In zijn laatste tweet wees de populaire trader en analist Rekt Capital op een belangrijke maandsluiting in wording voor BTC/USD.

Herhaling van voorbije cyclci

Ondanks problemen om $28 000 om te buigen naar steun, is de prijsactie van BTC stevig op weg om zijn berenmarkt te verlaten. Dat is volgens Rekt Capital, die op 26 maart een optimistisch beeld schetste van hoe BTC/USD de maand waarschijnlijk zal eindigen.

De recente stijgingen van het pair hebben het boven een macro-downtrend gebracht die sinds de all-time highs van 2021 bestaat. De close van maart zou echter de eerste potentiële candle zijn die boven die trendlijn op maandelijkse timeframes eindigt.

Een begeleidende grafiek vergeleek het prijsgedrag van 2023 met dat van vorige cycli, onderstaande grafiek, en gaf aan dat de Bitcoin nu doorbreekt naar nieuwe all-time highs na een dieptepunt in de bearmarkt. Mocht dat het geval zijn, dan zou het dieptepunt van de cyclus hebben plaatsgevonden in november 2022, net na het FTX-debacle, toen BTC/USD $15.600 raakte.

Een ander bericht herhaalde dat de huidige maandkaars past in de historische patronen van Bitcoin als het gaat om uitbraken uit macro-downtrends.

Bron: Cointelegraph
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.