Nederland - 10 juli 2020 - Aandelen

“Amerikaanse small-caps kunnen outperformen tijdens herstel”

door SVEN VAN GASSE

De meeste beleggers richten hun aandacht op aandelen die genoteerd zijn op de technologiebeurs NASDAQ. Dit is uiteraard niet verwonderlijk omdat deze, sinds haar dieptepunt in maart, al meer dan 50% gestegen is. Beleggers zouden echter ook weer moeten kijken naar small- en mid-cap bedrijven. Deze zouden de S&P 500 de komende jaren kunnen outperformen.

Volgens vermogensbeheerder Nick Ford zouden de small- en mid-caps bedrijven de S&P 500 kunnen outperformen in de onzekere nasleep van de Covid-19 crisis.

Small-caps zijn bedrijven die doorgaans een marktkapitalisatie van tussen de $300 miljoen en $2 miljard hebben. Mid-caps hebben over het algemeen een marktkapitalisatie van tussen de $2 miljard en $10 miljard.

Aanwijzingen outperformance

Momenteel komen we uit een zevenjarige periode van underperforming door small- en mid-caps. Deze underperformance is gedeeltelijk te wijten aan de populariteit van mega-aandelen, in het bijzonder de FAANGs (Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google).

Beleggers werden bijna gedwongen om deze grote aandelen in portefeuille te hebben. Wanneer je deze niet in portefeuille had, had je meteen een achterstand op de markt. Dit zoog uiteraard geld uit de small-cap sector.

We zitten nu in een situatie waarbij de waarderingen van small- en mid-caps op historische dieptepunten staan. Deze bedrijven zullen in grotere mate profiteren van een economisch herstel in de Verenigde Staten.

Grote bedrijven halen hun inkomsten voor een groot deel uit het buitenland. Beleggers die de Amerikaanse economie willen helpen, zullen op zoek moeten gaan naar kleinere binnenlandse bedrijven die te vinden zijn bij de small- en mid-caps.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.