Nederland - 24 november 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Alan Jope voor de hand liggende opvolger CEO Polman van Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Een opvolger voor CEO Paul Polman van Unilever zal vermoedelijk uit eigen gelederen komen, waarbij topman Alan Jope van de personal care-divisie een voor de hand liggende keuze lijkt. Dit schreef analist Andrew Wood van Bernstein vrijdag.

De Britse nieuwsorganisatie Sky News meldde donderdag dat Unilever consultant Egon Zehnder heeft ingehuurd om een opvolger voor Polman te vinden.

Volgens Wood zal het niet eenvoudig zijn om een opvolger te vinden, al zullen er ook sommige aandeelhouders zijn die de CEO liever zien vertrekken dan zien aanblijven. De analist meent dat niet elke aandeelhouder gecharmeerd is van het “prediken” van Polman voor duurzaamheid. Daarbij meent een enkele belegger ook dat de topman aan een godcomplex lijdt.

De analist noemde Polman een “buitengewoon goede” topman en dat het af en toe goed is om terug te blikken naar 2008 toen het concern nog slecht werd geleid.

De analist verwacht dat Polman de voorkeur zal hebben voor een interne kandidaat. “Na tien jaar het bedrijf te hebben geleid zal het immers een tegenvaller voor de topman zijn als hij niet zelf een opvolger heeft kunnen klaarstomen”, aldus Wood. Als interne kandidaten ziet Wood onder andere topman Alan Jope van de personal care-divisie, Amanda Sourry van de Food-divisie en Nitin Paranjpe van Home Care als meest voor de hand liggende keuze.

Toch blijft het volgens de analist vooral belangrijk dat de juiste kandidaat wordt gekozen, of die nu uit eigen gelederen komt of van buiten. In het laatste geval ziet Wood een goede kandidaat in Kasper Rorsted, die eerder topman was bij Henkel en nu CEO is van sportmerk Adidas. Ook Wan Ling Martello en Laurent Freixe, nu werkzaam bij Nestlé, zouden volgens Wood een goede keuze kunnen zijn.

De analist merkte evenwel op dat het onduidelijk is of Rorsted en de andere namen wel geïnteresseerd zijn in een rol als CEO van Unilever. Wood denkt dat een intern opvolger het meest waarschijnlijk is, met Jope als favoriet.

Bernstein heeft een Outperfom advies op Unilever met een koersdoel van 58,00 euro. Het aandeel koerste vrijdagochtend 0,6 procent hoger op 48,62 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.