Nederland - 30 mei 2023 - Aandelen
door AMY YASSIM

Akkoord over Amerikaans schuldenplafond zet markten hoger

Het Amerikaanse schuldenplafond zal worden verhoogd, wat goed nieuws kan betekenen voor beleggers. Het akkoord moet echter nog worden goedgekeurd door het Congres, die verdeeld is in twee partijen. President Joe Biden en Huisvoorzitter Kevin McCarthy hebben een principeakkoord bereikt om een eerste overheidsdefault te vermijden.

Volgens Stephen Pavlick, partner en hoofd beleid bij Renaissance Macro Research, kunnen investeerders profiteren van deze situatie. Hij adviseert investeerders om te overwegen Amerikaanse staatsobligaties te kopen om te profiteren van hogere rendementen.

Investeerders namen het advies van Pavlick over, want Amerikaanse rentes daalden fors, wat duidt op obligatieaankopen. Daarnaast werden ook aandelen gekocht. De Amerikaans S&P500 opende bijna een half procent hoger, nadat het op maandag was gesloten.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

728x90

Akkoord schuldenplafond afhankelijk van politieke steun

Hoewel er nog tegenstand is van sommige Republikeinse wetgevers, geloven analisten dat het akkoord uiteindelijk zal worden aangenomen. Jeremy Siegel, hoogleraar financiën aan de Wharton School, is er “virtueel zeker van” dat het akkoord zal worden goedgekeurd.

Pavlick voorspelt dat Huisvoorzitter McCarthy moet vertrouwen op gematigde Democraten om het akkoord aangenomen te krijgen.

Dit betekent dat het vooral afhangt van President Biden om voldoende gematigde stemmen te verzamelen om het akkoord door het Huis te loodsen.

— Lees ook: 5 aandelen die zowel Cathie Wood als Warren Buffett bezitten

Kansen bij mogelijk akkoord schuldenplafond

Het akkoord wordt door sommigen gezien als een overwinning voor de Republikeinen, terwijl anderen het beschouwen als een overwinning voor de Democraten.

Als het akkoord wordt aangenomen, zal het land tot 2025 geen problemen meer ondervinden met het schuldenplafond, omdat er tot die periode geen limiet op de Amerikaanse overheidsschuld staat. Pavlick geeft aan:

“Als investeerders kijken naar een scenario waarin de Federal Reserve de rente gaat verlagen, kan dit mogelijk een kans bieden”

— Lees ook: 7 technologieaandelen die een mooi dividend uitkeren

Bron: CNBC
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.