Nederland - 7 juni 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

AI-aandeel met recordresultaten en lage waardering

Deere, een bekend landbouwmachinebedrijf, wordt vaak over het hoofd gezien als een AI-aandeel met veel potentieel. Dat stellen analisten van The Motley Fool. Hoewel de meeste aandacht uitgaat naar de techsector en de halfgeleiderindustrie, heeft Deere geïnvesteerd in AI en automatisering om de landbouwsector te transformeren. Het bedrijf heeft indruk gemaakt met zijn autonome tractor en biedt veel meer dan alleen dat product.

Deere stock is een AI-aandeel dat in het volle zicht verborgen blijft. Beleggers lijken tot nu toe nog niet heel enthousiast in vergelijking tot AI-aandelen als Nvidia, wat we uit de koersgrafiek van Deere kunnen zien:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

728x90

Wat maakt Deere zo interessant?

Volgens analisten van Motley Fool zijn er verschillende redenen waarom Deere er interessant voorstaat. Het bedrijf heeft niet alleen een autonome tractor onthuld, maar ook een reeks innovatieve oplossingen die de landbouwrevolutie leiden. Met behulp van AI en automatisering streeft Deere ernaar om oude methoden te verstoren, kosten te besparen en efficiëntie te stimuleren.

Het financiële plaatje van Deere is ook veelbelovend. Het bedrijf rapporteerde recordresultaten in 2022 en 2021, en verwacht een nieuw recordjaar in 2023. De lage koers-winstverhouding van Deere geeft aan dat de winstgroei de aandelenkoers overstijgt, zodat beleggers meer waarde voor hun geld krijgen.

— Lees ook: Klimaat-aandelen met de hoogste potentie

Bovendien heeft Deere met succes zijn eigen aandelen teruggekocht, wat de winst per aandeel heeft verhoogd en aandeelhouders heeft beloond.

Marktleider in belangrijkste sector ter wereld

Maar wat maakt Deere anders dan andere AI-aandelen? Het antwoord ligt in de industrie zelf. Landbouw is een essentiële sector die al eeuwenlang bestaat en waarin Deere een onbetwiste marktleider is. Het bedrijf heeft bewezen succesvol te zijn en heeft een solide trackrecord van organische groei.

Met behulp van geavanceerde technologie, zoals camera’s en AI, automatiseert Deere verschillende aspecten van landbouwactiviteiten.

— Lees ook:  De handleiding over aandelen kopen  —

Bron: The Motly Fool
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.