Nederland - 27 februari 2018 - Retail
door REDACTIE BEURSBRINK

Ahold Delhaize voldoet aan eigen verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in 2017 vermoedelijk aan de eigen margeverwachting voldaan terwijl de vrije kasstroom boven verwachting zal zijn. Dit verwacht KBC Securities en is tevens de consensus van analisten.

Zowel KBC Securities als de markt in het algemeen rekenen op een onderliggende marge van rond de 3,9 procent, in lijn met wat Ahold Delhaize zelf verwacht.

Op 24 januari kwam het Belgisch-Nederlandse supermarktconcern al met pro forma omzetcijfers. Daaruit bleek dat de omzet in het vierde kwartaal van 2017 is uitgekomen op 15,8 miljard euro.

KBC Securities rekent wat betreft de onderliggende EBIT op 640 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017. In het vierde kwartaal van 2016 kwam deze onderliggende operationele winst nog uit op 608 miljoen euro. De consensus rekent op 624 miljoen euro. Verder rekent KBC Securities op een onderliggende EBITDA van 1.068 miljoen euro, gelijk aan de marktconsensus. In 2016 behaalde Ahold Delhaize een onderliggende EBITDA van 1.045 miljoen euro.

Kijkend naar de verschillende regio’s, rekent KBC Securities op een onderliggende operationele marge van 4,2 procent voor Ahold USA. Dit is nipt boven de 4,1 procent waar de markt op rekent en een daling van 5 basispunten ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016. In Nederland wordt gerekend op een onderliggende operationele marge van 5,2 procent door KBC Securities, waar de consensus 5 procent is. Dit zou op jaarbasis een verbetering van 23 basispunten zijn. In België voorspelt KBC Securities een onderliggende operationele marge van 2,1 procent, tegen een consensus van 2,4 procent. Dat zou een daling van 21 basispunten zijn ten opzichte van een jaar eerder.

Benieuwd naar kasstroom

Waar de markt verder benieuwd naar is, is de ontwikkeling van de kasstroom, aldus KBC Securities. Bij de pro forma cijfers die Ahold Delhaize in januari vrijgaf, maakte het concern bekend dat de vrije kasstroom dit jaar aanzienlijk boven de eigen verwachting van 1,6 miljard uitkomt.

Ahold Delhaize opent woensdag om 06:45 uur de boeken. Dinsdag noteerde het aandeel 0,3 procent hoger op 17,87 euro.

Correctie: om volledige naam Ahold Delhaize weer te geven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.