VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 3 juni 2020 - Beursbrink

Ahold Delhaize doet mooie aankoop in zuidoosten VS

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De overname van 62 BI-LO/Harvey’s-supermarkten is een mooie aanvulling voor Ahold Delhaize in de zuidoostelijke Verenigde Staten en zal een bescheiden bijdrage leveren aan de winstgroei op de middellange termijn. Dat stelden analisten van Jefferies in een reactie op het nieuws.

De winkels die worden overgenomen van Southeastern Grocers zijn complementair aan de sterke marktpositie van het Food Lion-merk van Ahold Delhaize in de meer verstedelijkte gebieden in Noord- en Zuid-Carolina, omdat ze een uitbreiding zijn naar minder dichtbevolkte gebieden in deze staten en in Georgia.

Gezien de beperkte overlap met andere Ahold Delhaize-winkels rekent Jefferies op een snelle goedkeuring door vakbonden en toezichthouders, in tegenstelling tot de overname van King Kullen in Long Island, die nu al achttien maanden duurt.

De jaaromzet van de gekochte winkels ligt rond 10 miljoen dollar, schatten de analisten, wat 20 procent minder is dan de Food Lion-winkels. Jefferies vermoedt dat er er een relatief laag bedrag van 100 miljoen tot 125 miljoen dollar is betaald in de veroudede winkels, waarna Ahold Delhaize mogelijk nog eens hetzelfde bedrag zal uitgeven om de winkels een facelift te geven en om te bouwen naar Food Lion-winkels. Vanaf 2022 zouden de nieuwe winkels 25 miljoen tot 30 miljoen dollar aan het EBIT-resultaat kunnen bijdragen.

Op de korte termijn zal de winst van Ahold Delhaize mogelijk hoger dan verwacht uitvallen, omdat promotie-activiteiten, zoals kortingen, gedurende langere tijd sterk verminderd zijn.

Jefferies heeft een koopadvies en koersdoel van 25,50 dollar voor het aandeel Ahold Delhaize.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.