Nederland - 15 oktober 2018 - Technologie

Aftocht BASF uit samenwerking Avantium gevolg van strategische evaluatie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het dreigement van BASF om de Synvina joint venture met Avantium op te zeggen, is mogelijk het gevolg van een strategische evaluatie op het hoogste niveau bij BASF van haar partnerships. Dat stelde analist Reginald Watson van ING maandag.

Maandag werd bekend dat Avantium en BASF een conflict hebben over de toekomst van hun Synvina joint venture. De twee ondernemingen zijn het oneens over het tijdschema voor de investeringen in de joint venture.

Volgens Watson is de wens van BASF niet ingegeven door problemen rond de samenwerking tussen BASF en Avantium.

“Dat BASF de joint venture wil verlaten, lijdt geen twijfel. Maar Avantium is niet in staat om informatie hierover te verschaffen. Het geeft alleen maar aan dat de herziene pilotfase voor op schema ligt”, aldus Watson.

Het technologisch chemiebedrijf zou volgens de marktvorser BASF kunnen vervangen door een andere partner, of aanvullende financiering kunnen zoeken. Een andere mogelijkheid is de gewenste omvang van de productiefaciliteit te verkleinen.

ING heeft een koopadvies op Avantium met een koersdoel van 12,90 euro.

Het aandeel Avantium verloor maandag bijna 20 procent op 3,86 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel