Nederland - 26 juni 2018 - Banksector

AFM beboet Degiro voor niet tijdig melden transacties

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Financiële Markten heeft onlinebroker Degiro een boete opgelegd van 240.000 euro, voor het te laat melden van bijna 180.000 transacties bij de toezichthouder. Dat maakte de AFM dinsdag bekend, die de boete van aanvankelijk 300.000 euro verlaagde, “omdat Degiro de overtreding zelf heeft ontdekt, heeft gecorrigeerd en aan de AFM heeft gemeld”.

Het gaat om 178.299 transacties tussen 3 juni 2015 en 21 juli 2016 die niet tijdig werden gemeld. Een groot deel daarvan zijn transacties uitgevoerd op de beurzen van Euronext en een kleiner deel betreft transacties aan andere beurzen, zoals die van Helsinki, Kopenhagen en Milaan.

Transacties in beursgenoteerde financiële instrumenten moeten uiterlijk aan het einde van de volgende werkdag worden aangemeld bij de toezichthouder. De AFM gebruikt de rapportages om marktmisbruik op te sporen, zodat beleggers kunnen vertrouwen op een eerlijke en efficiënt werkende markt.

Uit het boetebesluit blijkt dat de rechtsvoorganger van Degiro al sinds 2011 is gewaarschuwd voor overtredingen. In de maand augustus van 2015 ging Degiro steeds grotere bestanden aanbieden aan de toezichthouder, die onjuiste informatie over transacties bevatten. Hierdoor dreigde het systeem van de AFM vast te lopen.

Degiro heeft bezwaar ingesteld tegen de boete, maar dat is ongegrond verklaard door de AFM. Daarmee is de boete definitief geworden.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.