VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 27 november 2020 - Aandelen

AEX start licht hoger aan handelsdag

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting een vrij neutrale opening tegemoet. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van 0,2 procent.

Donderdag koerste de AEX index op lage volumes, doordat Wall Street de deuren in verband met Thanksgiving gesloten hield, met 0,2 procent licht hoger op een slotstand van 607,39 punten.

De vrij techzware AEX deed het dankzij onder meer Adyen en Prosus iets beter dan de omringende Europese beurzen, nadat techbeurs Nasdaq woensdagavond nog in het groen sloot.

Vandaag zijn de Amerikaanse beurzen slechts een halve dag geopend vanwege Black Friday, de drukste winkeldag van het jaar in de Verenigde Staten. Gedurende de dag wordt de koopbereidheid van consumenten gepeild, hetgeen van invloed kan zijn op het beurssentiment. Ook zal gemonitord worden in welke mate de versnelling van de digitalisering, als gevolg van de coronacrisis, in online-aankopen tot uiting zal komen.

De viering van Thanksgiving markeert ook het einde van het cijferseizoen, waardoor beleggers zich nu opmaken voor de historisch gezien relatief rustige periode richting het nieuwe jaar. Analisten van JPMorgan Chase & Co berekenden dat de Europese aandelenmarkten in deze periode historisch gezien ruim bovengemiddeld presteerden.

De Aziatische beurzen bleven vanochtend door gebrek aan impulsen uit Wall Street dichtbij huis. In Japan koerste de Nikkei index 0,4 procent hoger. De hoofdbeurzen in China komen amper van hun plaats, terwijl Sydney een half procent prijs geeft.

Ook op Wall Street was woensdag sprake van een kalm handelsverloop met een lage omzet en hoofdgraadmeter S&P 500 sloot 0,2 procent lager. Techbeurs Nasdaq koerste wel licht in het groen, terwijl de meer traditionele samengestelde Dow Jones index wat terrein prijs gaf. Dinsdag sloot de Dow nog voor het eerst boven de 30.000 puntengrens.

Beleggers hebben vandaag oog voor onder meer Franse inflatiecijfers en het consumentenvertrouwen in de eurozone.

Bedrijfsnieuws

IMCD neemt de persoonlijke verzorgingstak van het Turkse Ejder Kimya over. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Heijmans en BAM voegen per 31 december hun asfaltcentrales samen tot het nieuwe asfaltbedrijf AsfaltNu.

IEX Group is voornemens om managing director Mark Termeer te benoemen tot bestuurslid en wil een voorstel voor een structuurwijziging voorleggen tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering die naar verwachting in het eerste kwartaal 2021 wordt gehouden.

Slotstanden Wall Street van woensdag

De toonaangevende S&P 500 index daalde woensdag 0,2 procent tot 3.629,64 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 29.872,41 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 12.094,40 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.