Europa - 27 april 2021 - Aandelen

AEX licht lager

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste dinsdagochtend licht lager. Rond de klok van elf uur daalde de AEX 0,2 procent tot 714,09 punten.

Analist Michael Hewson van CMC Markets sprak van een rustige begin van de handelsweek na de koersdruk vorige week. “De veerkracht van de aandelenmarkten, vooral in de Verenigde Staten, staat in schril contrast met de toenemende zorgen over de situatie in India, die er absoluut verschrikkelijk uitziet en vermoedelijk verder zal verslechteren voordat er verbetering optreedt”, aldus Hewson.

Ook analisten van SEB merkten op dat de zorgwekkende situatie in India een aandachtspunt blijft voor beleggers. In het land lopen de besmettingscijfers snel op.

Verder kijken beleggers uit naar cijfers van enkele zwaargewichten als Alphabet en Microsoft, die vanavond met cijfers komen, aldus SEB. Morgen is het de beurt aan Apple en Facebook. Amazon complementeert de ‘Big Five’ op donderdag. Op het Damrak kijken beleggers onder meer uit naar donderdag, wanneer indexzwaargewichten Shell en Unilever cijfers vrijgeven.

Op maandag bevestigde het Witte Huis de intentie te hebben om de vermogenswinstbelasting te verdubbelen. “Het laatste woord hierover is vermoedelijk nog niet gezegd”, aldus de analisten, erop wijzend dat onder meer staten als Californië en New York flink gebukt zullen aan onder een dergelijke belastingverhoging.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,2061. De olieprijzen stegen met 1,0 procent.

Op macro-economisch vlak hebben beleggers vandaag onder meer oog voor de vrijgave van de Case Shiller huizenprijzenindex en het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Morgen staat het rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen ging Heineken aan kop met een winst van 1,0 procent. ArcelorMittal leverde 1,2 procent in en Philips daalde 2,8 procent, ondanks diverse koersdoelverhogingen.

In de AMX won PostNL 2,7 procent op 4,25 euro. Maandag won het aandeel al bijna 8 procent na een outlookverhoging. Vanochtend verhoogde Jefferies het koersdoel van 4,50 naar 5,00 euro. Het aandeel PostNL noteert op een waardering die gemiddeld 20 procent lager ligt dan die van Europese sectorgenoten, aldus Jefferies.

Flow Traders noteerde 5,9 procent lager of circa 2,30 euro vanwege een royale dividenduitkering van 2,50 euro per aandeel.

In de AScX noteerde ForFarmers 3,7 procent lager, eveneens vanwege een ex-dividend notering. Acomo steeg 2,2 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.