Europa - 14 oktober 2020 - Aandelen

AEX licht lager geopend

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag licht lager geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,4 procent lager op 570,36 punten.

Onder de hoofdfondsen gingen de handen op elkaar voor een kwartaalupdate van Just Eat Takeaway.com. De maaltijdbezorger realiseerde een ordergroei van 46 procent in het afgelopen kwartaal. Het aandeel steeg met 4,5 procent.

De cijfers van ASML wisten dan weer niet te overtuigen, ondanks dat het bedrijf aan de verwachtingen voldeed. ASML zei voor 2021 te mikken op een lage dubbelcijferige groei en herhaalde de outlook voor 2020. Het aandeel leverde 2,0 procent in.

In de AMX won Signify 1,5 procent, net als Corbion, dat een koersdoelverhoging van KBC Securities kreeg. Eurocommercial Properties verloor 2,5 procent.

Onder de kleinere aandelen won TomTom 6,9 procent na cijfers. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 67,0 miljoen euro, tegenover een verlies van 43,4 miljoen euro vorig jaar. De navigatiespecialist verwacht voor het gehele jaar een omzet van circa 530 miljoen euro. TomTom haalde verder de banden met de Amerikaanse taxidienst Uber aan.

Wereldhave verloor juist 2,3 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.