Europa - 19 maart 2020 - Beursbrink

Aegon stelt gerust

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De zeer gedetailleerde update die Aegon donderdag gaf van zijn financiële situatie, vooral in de Verenigde Staten, laat zien dat de impact van het coronavirus vooralsnog beheersbaar is voor de verzekeraar. Dat stelde ING donderdag in een rapport.

De sterk gedaalde aandelenkoers verdisconteert een sterke toename van wanbetalingen op obligaties, ondanks alle stimuleringen van de overheid en interventies van de centrale bank. Deze angst in de financiële markten overvleugelt tot nu toe de daadwerkelijke impact, die beheersbaar is, benadrukte analist Albert Ploegh.

Hij erkende wel dat een sterke verlagingen van de kredietwaardigheid van de obligaties die Aegon in portefeuille heeft een belangrijk risico blijven, evenals daadwerkelijke wanbetalingen door grote bedrijven.

Aegon verwacht een slotdividend van 0,16 euro per aandeel voor te stellen bij de jaarvergadering, mits de marktomstandigheden niet aanzienlijk verder verslechteren.

Aegon gaf meer details over de gevoeligheden van de solvabiliteit voor bepaalde marktbewegingen. Een daling van de aandelenmarkten met 40 procent zou de Solvency II-ratio in de VS met 31 procentpunt laten dalen, bijvoorbeeld.

De mogelijke negatieve impact van extra overlijdensrisicoclaims door het coronavirus zou kunnen uitkomen tussen 2 en 18 procentpunt, waarbij de sterfte bij de Aziatische griep van 1957 als gunstigst scenario en die bij de Spaanse griep van 1919 als ongunstigst scenario werd genomen.

ING heeft voor Aegon een koersdoel van 5,00 euro met een koopadvies. Donderdag handelde het aandeel rond 1,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.