VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 19 december 2019 - Beursbrink

Aegon Nederland kan weer dividend uitkeren

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De langleventransactie die Aegon donderdag bekendmaakte, betekent dat het Nederlandse dochterbedrijf weer ruimte heeft om dividend door te sluizen naar de groep en is daarom positief nieuws. Dit stelde ING donderdag in een rapport.

De transactie was al aangekondigd bij de halfjaarcijfers, om de Solvency II-buffer van Aegon Nederland te versterken. Die daalde in de eerste helft van het jaar van 181 naar 152 procent, door bewegingen in de risico-opslag op hypotheken en een kortingsfactor voor marktvolatiliteit, de zogeheten volatility adjuster.

Recent meldde Aegon nog dat de buffer weer boven 155 procent zat, wat de verzekeraar als ondergrens hanteert.

Daarom denkt ING dat Aegon begin volgend jaar een slotdividend over 2019 kan uitkeren van 100 miljoen euro, waar analist Albert Ploegh tot nu toe uitging van geen dividenduitkering over 2019.

ING denkt dat het vermogen van Aegon Nederland om kapitaal te genereren door de transactie licht daalt. Dit zou echter te gering zijn om invloed te hebben op de doelstelling van Aegon om als groep in de jaren 2019 tot en met 2021 voor 4,1 miljard euro aan kapitaalaanwas te realiseren.

Volgens ING wordt de aandelenkoers van Aegon vooral bepaald door de hoeveelheid kapitaalaanwas, die bepaalt hoeveel dividend er kan worden uitgekeerd. Hoe veel winst de verzekeraar maakt zou voor beleggers minder relevant zijn.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 5,00 euro. Het aandeel Aegon noteerde donderdag 0,4 procent lager op 4,18 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.