Nederland - 9 februari 2024 - Aandelen
door AMY YASSIM

Adyen’s aandelen stijgen 21% na sterke resultaten

Op donderdag schoten de aandelen van de Europese online betalingsreus Adyen omhoog na de bekendmaking van indrukwekkende resultaten voor 2023. Het bedrijf rapporteerde een groei van ongeveer 22% in netto-inkomsten, voornamelijk gedreven door een toename in bestaande klanten.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Adyen, dat op dit nieuws reageerde met een stijging van zo’n 21%:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Adyen’s stappen tot goede resultaten

Ondanks uitdagingen zoals hogere inflatie en stijgende rentetarieven, slaagde Adyen erin om positieve resultaten te behalen.

Adyen kondigde aan dat het de snelheid van aanwervingen heeft vertraagd om zorgen over agressieve uitgaven te temperen.

Het bedrijf meldde ook een uitbreiding van het partnerschap met een niet nader genoemde digitale klant, wat bijdroeg aan de algehele verbetering van de verkoopgroei.

Analisten van Jefferies verklaarden het volgende:

“Investeerders zijn opgelucht over de groei die aanzienlijk hoger ligt dan de eerder voorspelde lage groeicijfers voor 2024,”

— Lees ook: De handleiding over aandelen kopen

Adyen blijft standvastig 

Investeringsanalisten hebben vraagtekens gezet bij Adyen’s prijsstelling voor betalingsoplossingen, terwijl concurrenten goedkopere tarieven bieden.

Investeerders hielden nauwlettend de voortgang van het bedrijf op de marge in de gaten om een idee te krijgen of het voldoende aandacht besteedde aan het redelijk houden van kosten.

Het bedrijf gaf het volgende aan:

“Adyen’s EBITDA-marge kwam uit op 48%, wat onze bewuste vertraging in aanwervingen weerspiegelt,”

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.