Nederland - 17 september 2018 - Banksector

Adyen kan hoge prijzen vragen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De beleggersdag van Adyen afgelopen vrijdag bevestigde de sterke marktpositie van het bedrijf, dat naar eigen zeggen niet hoeft te concurreren op prijs, omdat klanten betaaldiensten steeds meer als onderdeel van hun strategie beschouwen. Dat stelde Morgan Stanley in een rapport.

Door de ruime keuze aan betaalopties die klanten krijgen en de efficiënte screening op mogelijke frauduleuze transacties biedt het Amsterdamse betaalbedrijf veel waarde en kan het relatief hoge prijzen vragen, legde Adyen vrijdag uit aan de analisten. Voor verkopers wordt betaaldienstverlening een steeds belangrijker onderdeel van de verkoopstrategie en krijgt kwaliteit de voorkeur boven de laagste prijs.

Adyen meldde verder dat het marktaandeel afpakt van andere grote betaaldienstverleners zoals Worldpay en Chase PaymentTech, maar ook van lokale banken en van kleinere aanbieders van betaaldiensten aan kleine en middelgrote bedrijven, die boven een bepaalde schaalgrootte overstappen naar Adyen.

Adyen ziet volgens het analistenrapport van Morgan Stanley kansen om meer grote klanten te winnen doordat zijn platform als eerste voldoet aan PDS2-regelgeving. Het Amsterdamse bedrijf mikt ook op meer klanten met betaalterminals, met name voor de complexere bedrijven die in meerdere landen actief zijn of een omnichannel-verkoopstrategie hanteren.

De Amerikaanse zakenbank heeft een Gelijkgewogen advies op het aandeel Adyen bij een koersdoel van 570,00 euro. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 40 keer de verwachte omzet in 2019. Gezien het toekomstperspectief volgens de analisten een correcte waardering.

Het aandeel Adyen noteerde maandag 4 procent lager op 590,40 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.