Europa - 1 april 2020 - Aandelen

Adyen goed bestand tegen coronacrisis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS blijft positief over het aandeel Adyen, omdat het bedrijf beter dan veel sectorgenoten in staat zou zijn om de economische klap van de coronaviruspandemie te weerstaan, maar het koersdoel werd wel verlaagd. Dit bleek woensdag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

Adyen heeft een sterke klantbasis van grote ondernemingen die doorgaans een lager faillissementsrisico hebben, waarbij internetwinkels goed zijn voor 85 procent van de transactiewaarde.

Deze focus op segmenten zal Adyen helpen in  de huidige crisis, voorziet UBS.

De blootstelling van Adyen aan de luchtvaartbranche is relatief groot in transactievolumes, maar veel beperkter qua omzet: naar schatting slechts 5 procent.

Mede door het stilvallen van de luchtvaart besloot UBS zijn taxaties voor het aantal transactieverwerkingen bij Adyen te verlagen met 8 procent voor dit jaar en met 4 procent voor volgend jaar.

Verder zal het door de crisis vermoedelijk langer duren voordat Adyen zijn betaalsoftware kan invoeren bij een klant, wat normaliter in zes tot negen maanden gebeurt.

De zakenbank denkt dat Adyen iets minder nieuwe medewerkers zal inhuren dan gepland, wat de impact op de marges enigszins kan verzachten.

Per saldo gaat het koersdoel voor Adyen met 3 procent omlaag van 905,00 euro naar 875,00 euro. Het koopadvies blijft staan.

Het aandeel Adyen noteerde woensdag 4,0 procent lager op 740,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel