Nederland - 6 april 2018 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Achterblijvende winstgevendheid DPA

(ABM FN-Dow Jones) DPA heeft in de laatste maanden van 2017 een sterke omzetgroei gerealiseerd, maar door een achterblijvende winstgevendheid is de schuldratio in de buurt van de convenant gekomen Dit concludeerde analist Johan van den Hooven van NIBC vrijdag.

DPA boekte in heel 2017 een omzet van 137,3 miljoen euro, een groei van 9,3 procent in vergelijking tot 2016. Dit was in lijn met de 9 procent groei die DPA medio maart al meldde.

In tegenstelling tot de sterke omzetgroei in het vierde kwartaal viel de EBITDA “veel lager uit dan verwacht”, aldus Van den Hooven.

De schuldratio kwam volgens de analist, uitgaande van een genormaliseerde EBITDA van 11,2 miljoen en een nettoschuld van 29,6 miljoen euro, uit op 2,6, net onder de convenant van 2,75. Daarbij mocht DPA volgens Van den Hooven van de bank 1 miljoen euro aan investeringskosten meerekenen.

Wel is DPA volgens Van den Hooven “erg positief” over de groeikansen in 2018, maar prioriteit zou volgens de analist toch het verlagen van de schuld moeten zijn.

NIBC heeft een koopadvies op DPA met een koersdoel van 2,20 euro. Vrijdag daalde het aandeel 6,7 procent naar 1,67 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.