Azie - 5 maart 2020 - Beursbrink

ABN ARMO verlaagt groeiramingen China

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft de groeiraming voor China voor 2020 verlaagd, maar voor 2021 juist verhoogd. Dat maakte de bank donderdag bekend.

ABN AMRO gaat er vanuit dat wat China betreft de verstoringen als gevolg van de coronacrisis tijdelijk zullen zijn en dat de situatie in maart verder normaliseert. “We gaan nu uit van een krimp op kwartaalbasis in het eerste kwartaal, gevolgd door een krachtig herstel in de kwartalen daarna.”

Econoom Arjan van Dijkhuizen liet weten dat ABN AMRO de groeiraming voor geheel 2020 iets verder verlaagd heeft naar 5,3 procent. Dat was 5,5 procent. “Gelet op overloopeffecten van dit jaar hebben we de groeiraming voor 2021 juist iets verhoogd, van 5,8 naar 6,0 procent.”

De afgelopen week zijn de eerste macrocijfers over februari gepubliceerd die het effect van de coronacrisis laten zien, stelde de econoom van ABN AMRO. “Dat effect houdt verband met de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan.”

De Chinese inkoopkmanagersindices bereikten een historisch dieptepunt. Maar zo vreemd is deze sterke daling niet, merkte Van Duikhuizen op. “Ze weerspiegelen het feit dat de productiecapaciteit en productieketens in februari sterk verstoord zijn geraakt.”

Voor de komende maanden verwacht ABN AMRO dat de inkoopkmanagersindices scherp zullen aantrekken, als de productiecapaciteit geleidelijk aan is hersteld.

Om de tegenwind vanuit de coronacrisis te compenseren, gaat Beijing door met het stapsgewijs versoepelen van het monetaire en begrotingsbeleid. Ook wordt gerichte steun verleend aan bepaalde sectoren en bedrijven.

“We verwachten dat de autoriteiten doorgaan met dit beleid gericht op het verzachten van de effecten van de coronacrisis.”
Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Azie

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Azie

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.