Nederland - 21 januari 2019 - Chemie

ABN AMRO verlaagt koersdoel DSM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft maandag het koersdoel voor DSM verlaagd van 104,00 naar 96,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Analisten van ABN AMRO verlaagden hun winsttaxaties voor DSM in de periode 2018 tot en met 2020 met 0 tot 13 procent, met name als gevolg van zwakkere eindmarkten voor de divisie Materials.

Aangezien de koers van DSM sinds oktober al met 14 procent is gedaald, is de koersdoelverlaging al ingeprijsd, aldus ABN AMRO.

Positief is volgens de bank dat ongeveer 70 procent van de EBITDA van DSM afkomstig is uit Nutrition, dat niet zo gevoelig is voor de economische groei.

De waardering is momenteel aantrekkelijk, betoogden de analisten, en de balans biedt kansen op overnames en de inkoop van eigen aandelen. Eind 2019 lag de netto kaspositie vermoedelijk op 250 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.