Nederland - 19 december 2017 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

ABN AMRO verhoogt koersdoel NN Group

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft het koersdoel voor NN Group verhoogd van 40,00 euro naar 42,00 euro, met behoud van het koopadvies, na een analyse van het bankbedrijf van de verzekeraar en van de overname van Delta Lloyd.

Analisten Cor Kluis en Ron Heijdenrijk concludeerden dat NN voor de overname evenveel betaalde als de boekwaarde van Delta Lloyd op grond van Solvency II-regels, inclusief toekomstige synergievoordelen. De overnamesom is 10 procent lager dan de netto contante waarde van de vrije kasstroom, eveneens rekening houdend met besparingsmogelijkheden.

Hij wijst erop dat de snelgroeiende bankdivisie die NN Group zelf in vier jaar tijd heeft opgebouwd sinds de afsplitsing van ING, inmiddels ongeveer 100 miljoen euro winst per jaar genereert, maar nog niet wordt meegenomen in de berekening van de vrije kasstroom door NN Group.

De vrije kasstroom voor aandeelhouders van NN Group na de overname van Delta Lloyd bedraagt circa 1,3 miljard, becijferden de analisten. Daarin zit alleen een klein deel van de winst van de bank. Ook het kapitaal dat de Japanse levensverzekeringen genereren wordt niet geheel meegeteld.

Het aandeel NN Group stond dinsdag 0,1 procent hoger op 37,49 euro op een groen Damrak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.