Nederland - 29 november 2017 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

ABN AMRO blijft positief over ASR Nederland

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO blijft positief over het aandeel ASR Nederland na de handelsupdate over het derde kwartaal, met een iets hoger dan verwacht eigen vermogen en operationele resultaten die voldeden aan de verwachtingen.

De solvabiliteit was zoals verwacht stabiel, met een daling van de ratio met 1 procentpunt tot 193 procent.

Het eigen vermogen, exclusief achtergestelde leningen en bij een UFR-rekenrente van 2,7 procent, was 1,5 procent hoger dan verwacht.

De schadelast bij de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen was beter dan verwacht, met een gecombineerde ratio van 86,8 procent in plaats van de verwachte 92,5 procent. Bij de schadeverzekeringen was de ratio 100 procent, waar Deutsche Bank een iets sterker 97,5 procent had voorzien. Ook bij de zorgverzekeringen waren de kosten en claims met 100 procent hoger dan de verwachte 96,5 procent.

ABN AMRO heeft een koopadvies op het aandeel, dat de bank op zijn favorietenlijst heeft staan, met een koersdoel van 41 euro.

Het aandeel ASR Nederland sloot dinsdag op 34,75 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.