Nederland - 15 oktober 2019

AB Inbev gaat CBD-drankjes lanceren in Canada

door STIJN

Fluent Beverage Company, een joint-venture tussen AB Inbev en Tilray, is van plan om in december non-alcoholische CBD-drankjes te verkopen in Canada. Of ze effectief in staat zullen zijn om dit te realiseren, hangt af van de Canadese overheid. Die moet nog allerlei zaken op orde stellen om ‘edibles’ te legaliseren. Dit is echter voorzien voor deze maand nog.

AB Inbev en het Canadese Tilray hebben een joint-venture genaamd Fluent Beverage Company. Het is een onderneming die zich toespitst op non-alcoholische drankjes waarin cannabidiol is verwerkt. Ze zijn van plan om hun producten in december in Canada te verkopen aan het grote publiek.

De joint-venture werd opgericht in december vorig jaar en creëerde voor beide bedrijven grote opportuniteiten. Het is echter nog wachten op de Canadese overheid, die moet namelijk nog procedures en regels goedkeuren omtrent producten waarin marihuana is verwerkt.

Canadese markt

Beide bedrijven hebben ieder 50 miljoen dollar geïnvesteerd in Fluent Beverage Company. Het marihuanabedrijf richt zich momenteel enkel op de Canadese markt gezien de soepele houding van Canadees premier Justin Trudeau tegenover legale recreatieve marihuana.

Fluent intends to have CBD-infused beverages available for sale to adult consumers in Canada as early as December 2019, subject to regulatory timelines implemented by Health Canada and provincial regulators.

AB Inbev is echter niet het enige bedrijf dat klaar staat om CBD-drankjes te verkopen in Canada. Ook Molson Coors heeft een joint-venture gevormd met marihuanaproducent HEXO en ook Constellation Brands, in samenwerking met Canopy Growth, staat te springen om hun producten te verkopen.

Van zodra Canada het licht op groen zet voor ‘edibles’, kan een nieuwe golf van legalisering beginnen. CBD is hip tegenwoordig, zoveel is duidelijk. Het is nog maar de vraag of consumenten zitten te wachten op CBD-drankjes ter vervanging van alcoholische drankjes.

Bronnen: Beverage Daily

Foto: Martin Garrido – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.