Nederland - 12 januari 2018 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

Aanzienlijke negatieve impact voor Avantium na vertraging met fabriek

(ABM FN-Dow Jones) De vertraging van de fabriek die Avantium samen met BASF bouwt is dusdanig negatief dat NIBC verwacht zijn koersdoel en taxaties aanzienlijk te zullen verlagen. Dit schreef analist Dylan van Haaften vrijdag in een reactie op de berichtgeving.

Avantium zei vrijdag dat de bouw met 24 tot 36 maanden is vertraagd, waardoor de productiefaciliteit voor PEF pas in 2023 of 2024 open kan gaan.

Dit leidt volgens Van Haaften tot een vertraging van kasstromen en inkomsten uit licenties. De marktvorser overweegt zijn koersdoel met meer dan 40 procent te verlagen ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op donderdag van 8,86 euro. Momenteel staat het koersdoel nog op 9,40 euro.

Van Haaften is nog altijd positief over de PEF technologie, maar de huidige waardering van het aandeel is volgens hem niet in lijn met wat redelijkerwijs verwacht kan worden van een dergelijke nieuwe technologie.

Het advies van NIBC luidt Reduceren. De koers van Avantium daalde vrijdag met 9,0 procent tot 8,06 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.