Nederland - 26 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Aantrekkende trends KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het tweede kwartaal solide gepresteerd, waarbij de trends een verbetering lieten zien. Dit concludeerde analist Dhananjay Mirchandani van Bernstein woensdag.

“De resultaten die KPN deze morgen publiceerde over het tweede kwartaal van 2017 waren vrij sterk met aantrekkende omzettrends in het zakelijke segment en een aanhoudende omzetgroei in de consumentenmarkt”, aldus Mirchandani.

In het zakelijke segment constateerde de analist een omzetkrimp van krap 6 procent op jaarbasis. Maar dat was beter dan de daling van ruim 6 procent die Bernstein voorzag en ook beter dan de net geen 7 procent daling in het eerste kwartaal van dit jaar. In het vierde kwartaal van 2016 daalde de omzet zelfs nog met 9 procent, aldus de marktvorser. Wel merkte Mirchandani wat margedruk in het zakelijke segment op.

Sterkhouder bij KPN is de consumentenmarkt met een “solide” omzetgroei van ruim 2 procent. Daarmee presteerde het telecombedrijf grofweg in lijn met de taxaties van Bernstein en de marktconsensus. De bijdrage aan de winst van deze tak kwam ook 6 procent hoger uit dan Mirchandani had voorzien.

Bernstein heeft een Market Perform advies op KPN met een koersdoel van 2,85 euro. Het aandeel KPN sloot dinsdag, op een groene beurs, 0,7 procent lager op 2,95 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.