Nederland - 20 augustus 2018 - Banksector

Aandeel NN Group attractief geprijsd

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De vorige week gepresenteerde halfjaarcijfers van NN Group waren in lijn met de verwachtingen en het aandeel is “attractief” geprijsd. Dit stelden analisten van Berenberg maandag in een rapport.

De resultaten van de financiële dienstverlener waren donderdag hoger dan de consensus, maar volgens Berenberg had dit meer te maken met de lage consensus dan met de kracht van de cijfers. De analisten noemden het bemoedigend dat de langdurige problemen bij de niet-levensverzekeringdivisie van NN beginnen op te lossen.

Berenberg heeft een koopadvies voor NN, vanwege de lage waardering van het aandeel. Aan de onderkant is er bescherming in de vorm van een sterke solvabiliteitspositie, aldus de analisten. NN heeft volgens Berenberg voldoende ruimte om eigen aandelen in te kopen. Voor zowel 2019 als 2020 rekenen de analisten op een inkoop van 500 miljoen euro.

De marktvorsers menen dat de operationele vooruitzichten van NN weinig zijn veranderd. Maar ze stellen hun winst per aandeel toch naar boven bij, om de inkoop van eigen aandelen te reflecteren.

Verder noemde de zakenbank de overname van activiteiten van Aegon een mooie aanvullende acquisitie. Aegon verkocht de levensverzekeringstak in Tsjechië en de levensverzekerings- en pensioenactiviteiten in Slowakije aan NN Group. Daarmee is 155 miljoen euro gemoeid.

Berenberg heeft een koersdoel van 45,00 voor het aandeel. Het aandeel NN Group daalde afgelopen vrijdag met 1,35 procent naar 37,25 euro. Maandag noteert het aandeel ex-dividend.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.