Nederland - 1 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

KPN: Minder omzet, meer winst

De onderliggende winstgevendheid van KPN (ticker: KPN) wist ondanks een lagere omzet toch te verbeteren in het vierde kwartaal.

KPN maakte vandaag resultaten voor het vierde kwartaal alsook de jaarcijfers van 2016 bekend. De doelen voor het gehele jaar zijn behaald.

De onderneming heeft over het vierde kwartaal een lagere omzet behaald dan gedurende dezelfde periode vorig jaar: 1.72 miljard EUR (-1.3%). Maar de kosten daalden meer dan de omzet, zoals de personeelskosten (-6.0%).

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) bedroeg in Q4 606 miljoen EUR (+4.1%). Meer dan de verwachte 596 miljoen EUR door Bloomberg.

Het nettoresultaat halveerde wel van 254 tot 115 miljoen EUR (-55%). KPN maakte extra kosten door de inkoop van schuldpapier, terwijl de groep een jaar eerder een boekwinst noteerde op de gedeeltelijke verkoop van haar belang in Telefonica Deutschland. Exclusief deze eenmalige aspecten, zou de winst met 27% gestegen zijn t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.