Nederland - 5 april 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

3 “screaming buy” Warren Buffet-aandelen voor april

Het eerste kwartaal van 2023 is reeds voorbij. Ondanks de nodige onrust op de aandelenmarkten, noteren de belangrijkste Amerikaanse indexen op winst. De start van het nieuwe kwartaal, biedt nieuwe kansen voor beleggers.

Een goede plek om naar ideeën te zoeken is te kijken naar de aandelen die Warren Buffett, één van beste beleggers aller tijden, in het bezit heeft. In dit artikel bespreken we 3 Buffett-aandelen die volgens Motley Fool gunstig kunnen zijn in april.

970x250

#1 Bank of America

Marktwaarde: $222 miljard
Koerswinstverhouding: 8,73
Dividendrendement: 3,16%

Buffett is al jaren een fan van bankaandelen. Hoewel zijn enthousiasme de laatste jaren wat is bekoeld, houdt hij duidelijk nog steeds van Bank of America. Het is de op één na grootste positie in Berkshire’s portefeuille.

Aandelen van BofA kelderden eerder dit jaar in de nasleep van de crisis als gevolg van problemen bij meerdere banken. Ondanks wat het begin van een opleving zou kunnen zijn, blijft het aandeel meer dan 30% onder zijn hoogste koers in 52 weken noteren.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

#2 Occidental Petroleum

Marktwaarde: $57 miljard
Koerswinstverhouding: 5,17
Dividendrendement: 1,12%

Occidental Petroleum is tegenwoordig het favoriete olieaandeel van Warren Buffett. Het is momenteel de 6e grootste positie in de portefeuille van Berkshire. Hiernaast blijft Buffett stelselmatig aandelen van het bedrijf kopen.

Een van de redenen waarom Buffett Occidental zo goed vindt, is de waardering. De aandelen van de olieproducent worden verhandeld tegen slechts 5 keer de verwachte winst. Dat is ruim onder de 9,1 forward earnings multiple voor de energiesector.

Het is mogelijk dat Occidental op korte termijn een boost krijgt als de olieprijzen stijgen. Dat kan nu Rusland en ook de OPEC hun olieproductie verminderen. Als de olieprijzen stijgen, stijgt ook de koers van Occidental. Het bedrijf heeft ook enorme kansen op lange termijn met zijn inspanningen om koolstof op te vangen en vast te leggen. Occidental gelooft dat dit op termijn een miljardenmarkt kan worden.

#3 US Bancorp

Marktwaarde: $53 miljard
Koerswinstverhouding: 9,40
Dividendrendement: 5,53%

BofA is niet het enige bankaandeel waar Buffett aan vasthoudt. Berkshire heeft nog steeds posities in verschillende banken, waaronder meer dan 8 miljoen aandelen US Bancorp.

US Bancorp is nog harder getroffen dan BofA door de bankencrisis. Het aandeel kelderde meer dan 30% op een bepaald moment dit jaar. Het noteert nog steeds bijna 35% onder het hoogste punt van de 52 weken.

Met de recente overname van Union Bank breidt US Bancorp zijn aanwezigheid aan de westkust uit. Het bedrijf is ook een vernieuwer in digitaal bankieren. Als het stof eenmaal is neergedaald, zou dit aandeel mooi kunnen opveren.

Bron: Motley Fool
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.