Nederland - 8 december 2020 - Aandelen

20 analisten geven hun visie over de S&P 500 in 2021

door SVEN VAN GASSE

De financiële nieuwszender CNBC heeft 20 Amerikaanse analisten bevraagd naar hun vooruitzichten van de S&P 500 in 2021. Hiernaast werd er ook gepolst naar hun mening over verschillende valuta.

Een kleine meerderheid van de analisten verwacht dat de Amerikaanse aandelenmarkten hun rally zullen blijven doorzetten. De S&P 500 zou hierbij volgend jaar tussen de 8% en 22% kunnen stijgen Twaalf van de twintig analisten voorspellen dat de S&P 500 volgend zal stijgen tot 4 000 à 4 500 punten. De meest recente slotstand van de index was 3 691,96.

Veertien analisten beschreven hun visie op de aandelenmarkten als “voorzichtig optimistisch”. Drie zeiden dat ze “zeer optimistisch” zijn en de andere drie blijven “voorzichtig”. De optimistische analisten haalden de hoop aan op een verdere economisch stimulans in de Verenigde Staten en de uitrol van de Covid-19 vaccins.

Van de voorzichtige analisten verwachten er vier dat de S&P 500 volgend jaar tussen de 3 500 en 4 000 punten zal eindigen, wat ongeveer een status quo is. Vier andere analisten verwacht dan weer een daling tot 3 000 à 3 500 punten.

De grote range van de koersdoelen onderstreept nog maar eens de onzekerheid over de hele situatie. Wanneer er grote problemen opduiken in de productie of distributie van de vaccins, zou dit een grote impact kunnen hebben op de markten.

De meeste analisten blijven echter wel optimistisch over algemene marktbeeld voor volgend jaar. Zij stellen:

We denken dat de lage rentetarieven in combinatie met een opleving van de winsten van de S&P 500 en een succesvolle distributie van vaccins ertoe zullen leiden dat er  nieuwe recordhoogtes zullen bereikt worden in 2021.

Valuta

De analisten deelden ook hun visie over de vooruitzichten van verschillende valuta als de dollar, yuan, euro, yen en pond. Opvallend was dat slechts drie analisten de dollar als hun favoriet bestempelden.

Zes analisten verwachten dat de euro de grootste winsten zal opleveren. De Chinese yuan is de favoriet van zeven van de ondervraagde analisten.

Een andere respondent verwacht dat het beleid van de eurozone het vertrouwen in het economisch herstel van Europa na de pandemie zal vergroten. De Europese Centrale Bank zal in 2021 flexibelere zijn dan de Federal Reserve. De analist verwacht een daling in het begin van het jaar, waarna de euro zijn rally zal verderzetten.

Een analist besluit:

Europa zal deze tweede golf sneller onder controle krijgen en dat zal hen helpen om sneller te herstellen dan de Verenigde Staten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.