Nederland - 16 juli 2021 - Azië

Xiaomi steekt Apple voorbij in wereldwijde smartphoneverkoop

door SVEN VAN GASSE

Samsung, Apple en Huawei  waren lange tijd de onbetwiste leiders in de wereldwijde smartphone verkoop. Nu is Xiaomi echter een serieuze versnelling hoger geschakeld. De Chinese smartphonemaker heeft Apple reeds voorbijgestoken en heeft nu Samsung in het vizier.

Volgens onderzoeksbureau Canalys nam Xiaomi 17% van de wereldwijde smartphoneverzendingen voor zijn rekening in het tweede kwartaal van 2021. In vergelijking met dezelfde periode in 2020 steeg dit cijfer met meer dan 80%. Het rapport van Canalys meet het aantal smartphones dat fabrikanten aan distributeurs verkopen.

Samsung was verantwoordelijk voor 19% van de verkopen. Apple staat door de sterke prestaties van Xiaomi nu dus op de derde plaats. Het bedrijf heeft een aandeel van 14% van het wereldwijde aandeel.

Het is de eerste keer ooit dat Xiaomi de tweede plaats op de lijst innam. In het eerste kwartaal van 2021 en in heel 2020 waren Samsung en Apple de twee beste smartphonemerken ter wereld. In 2019 voerden Samsung en Huawei de lijst aan.

Lei Jun, oprichter en CEO van Xiaomi, stelt:

De nummer 2 in de wereld zijn, is een zeer belangrijke mijlpaal.

Goedkopere modellen

Het rapport stelde ook vast dat Xiaomi zijn overzeese activiteiten in snel tempo laat groeien. Tijdens het tweede kwartaal stegen de verzendingen van het bedrijf met meer dan 300% in Latijns-Amerika, 150% in Afrika en 50% in West-Europa.

Xiaomi richt zich nog steeds vooral op budgetgerichte consumenten. Vergeleken met Samsung en Apple is de gemiddelde verkoopprijs van Xiaomi respectievelijk ongeveer 40% en 75% goedkoper.

Ben Stanton, onderzoeksmanager bij Canalys, verwacht wel dat Xiaomi er een belangrijke prioriteit van zal maken om meer van zijn high-end apparaten te verkopen. Dit zal echter een zware strijd worden aangezien rivalen als Oppo en Vivo dezelfde doelstelling hebben.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.