Nederland - 23 november 2021 - Earnings

Xiaomi opnieuw nummer 3 in de smartphonesector

door SVEN VAN GASSE

Xiaomi is in het derde kwartaal geraakt door de gevolgen van het wereldwijde tekort aan chips en de fellere concurrentie. Het Chinese bedrijf is hierdoor opnieuw naar de derde plaats gezakt in de smartphonesector na Apple en en de onbetwiste nummer 1 Samsung.

Xiaomi boekte in het derde kwartaal een totale omzet van $12,2 miljard. Dit is een stijging van meer dan 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 25% tot bijna $5,2 miljard. Beide cijfers toonden dus een groei aan maar waren lager dan analisten hadden voorspeld.

Bij de bekendmaking van de resultaten op dinsdag verklaarde Xiaomi dat zijn smartphone-activiteiten zwaar getroffen waren door het aanhoudende tekort aan halfgeleiders. Het bedrijf verwacht dat dit tekort in de eerste helft van volgend jaar zal aanhouden.

Tegenslagen

Na het succesvolle tweede kwartaal is Xiaomi zwaar getroffen door de wereldwijde problemen in de supply chain.

De meeste smartphonebedrijven worden getroffen door de problemen in de supply chain maar Xiaomi wordt extra hard geraakt. Volgens Tarun Pathak, onderzoeksdirecteur bij Counterpoint, komt dit door de uitgebreide line-up van Xiaomi.

In het meest recente kwartaal bood het bedrijf meer dan 50 verschillende smartphonemodellen aan. Apple biedt ter vergelijking slechts 14 modellen aan op de markt. Mede hierdoor slaagde Apple erin om de tweede plek in de smartphonesector te heroveren.

Volgens Pathak zou Xiaomi zijn runner-up positie echter snel opnieuw kunnen terugwinnen. Het bedrijf presteert gewoonlijk sterk in de eerst helft van het jaar, met aanstaande evenementen als het Chinees Nieuwjaar.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.