Nederland - 30 maart 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Xiaomi betreedt elektrische auto-industrie

Een maand na het beëindigen van het tien jaar durende project om een Apple Car te bouwen, heeft de maker van de iPhone zijn inspanningen gestaakt. Als reactie hierop onthulde Xiaomi, ’s werelds op twee na grootste smartphonefabrikant, de Speed Ultra 7 sport sedan. Hiermee is het van plan om een van de top vijf autofabrikanten ter wereld te worden.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Xiaomi, dat eerder in maart al duidelijk hoger schoot nadat bekend werd dat het bedrijf de EV-markt zou betreden:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Xiaomi’s EV-ambitie en investering

De onthulde auto heeft een startprijs van Rmb215,900 ($29,867) en indrukwekkende specificaties, zoals een bereik tot 830 km en een acceleratietijd van 2.78 seconden. Hiermee streeft Xiaomi ernaar een concurrent te worden van gevestigde merken als Tesla en Porsche.

Lei Jun, oprichter en CEO van Xiaomi is vastbesloten om $10 miljard te investeren in het EV-project van het bedrijf. Hij zei het volgende:

“Xiaomi Auto streeft naar de opkomst van de Chinese auto-industrie,”

—Lees ook: Investeren in grote bedrijven van morgen

Nieuwkomer maar “meester in supply chain”

Analisten benadrukken de uitdagingen van Xiaomi’s verschuiving naar de auto-industrie. Ivan Lam, analist bij Counterpoint Research, merkte op dat Xiaomi’s expertise in supply chain management een voordeel biedt, maar dat het nog steeds een nieuwkomer is in de auto-industrie.

Lam zei het volgende:

“Xiaomi heeft niet veel ervaring op het gebied van auto’s, maar het is een meester in de supply chain. Het betreden van de markt op een moment dat deze relatief stabiel is, kan gunstig zijn.”

Desondanks heeft Xiaomi steun gekregen van de Chinese overheid en heeft het een samenwerking met staatsbedrijf BAIC voor de productie van de SU7.

Lees ook: Alles over investeren in lithium (voor batterijen & EVs).

Bron: Financial Times
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.