Nederland - 27 januari 2022 - Aandelen

WeTransfer blaast IPO af

door SVEN VAN GASSE

De aandelenmarkt is een beetje te volatiel geworden naar de zin van WeTransfer. Het Nederlandse bedrijf verklaarde op donderdag dat het haar plannen voor een beursgang op Euronext Amsterdam heeft geannuleerd vanwege de volatiliteit op de markt.

Het in 2009 opgerichte Amsterdamse WeTransfer ontwikkelt cloud-gebaseerde software waarmee gebruikers grote bestanden over het internet kunnen sturen. Het bedrijf verdient geld met advertenties en betaalde abonnementen.

WeTransfer was van plan om bij zijn debuut €125 miljoen op te halen. De prijsvork was opgesteld tussen de €17,5 en €20. Bij de hoogste prijs zou WeTransfer een waardering van €716 miljoen hebben gescoord.

Bezorgdheid

Beleggers zijn de laatste tijd minder geneigd om in technologieaandelen te beleggen. Ze maken zich zorgen over de koers van het monetaire beleid van de centrale banken. De Federal Reserve en de Bank of England hebben beide laten weten dat zij van plan zijn het beleid te verstrengen in reactie op de torenhoge inflatie.

Dit zou een voorbode kunnen zijn voor de toekomst van de Europese technologiesector. Terwijl 2021 nog een recordjaar was met een instroom van meer dan $120 miljard aan risicokapitaal, zou 2022 mogelijk een stuk minder lucratief kunnen zijn.

De regio telt nu meer unicorns, jonge bedrijven met een waardering van meer dan $1 miljard, dan ooit. Hiernaast is het de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest waardevolle particuliere technologiebedrijven als Klarna, Checkout.com en Revolut. Sommige beleggers vrezen echter dat de bloeiperiode tot stilstand kan komen nu de centrale banken de rente beginnen te verhogen en de liquiditeit beginnen aan te scherpen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.