Nederland - 8 mei 2022 - Aandelen

‘We zitten niet eens in de buurt van de bodem’

door STIJN

Verontrustende woorden van Rosa & Rubini CEO Brunello Rosa. Hij is van mening dat de verkoopgolf op de aandelenmarkten zal blijven duren en dat we niet eens in de buurt van de bodem zitten. Met andere woorden, hij vreest voor nog meer bloedrode beursdagen. De centrale banken, inflatie en de groeivertraging in China zijn de grote boosdoeners.

Volgens Brunello Rosa is het om zeep, hij verwacht dat de beurzen nog verder zullen dalen en dat we nog lang niet aan de bodem zitten. De factoren die tegenwoordig spelen op het wereldtoneel en de financiële markten zijn te zwaarwichtig voor beleggers en investeerders om optimistisch te blijven, aldus de CEO van Rosa & Rubini.

It’s hard for markets to be totally optimistic when inflation is going up, growth is going down and interest rates are rising fast across the globe.

Onzekerheden

De Dow Jones Industrial daalde donderdag met meer dan 1.000 punten terwijl de Nasdaq 5 procent inleverde. Beleggers en investeerders reageerde woensdag nog opgelucht maar de angst op de markten keerde snel weder. Dat heeft te maken met de mogelijkheid dat de Federal Reserve de komende maanden de rentes opnieuw met 50 basispunten kan verhogen.

It’s clear that all of them [central banks] are talking tough at this stage. But the reality is that lots of tightening will eventually lead to economic contraction.

Rosa verwacht ook dat de oorlog in Oekraïne veel langer zal duren dan men verwacht. Wat bijzonder ongunstig is voor de wereldwijde logistieke problemen, de stijgende inflatie en de inspanningen van de centrale banken. Er is ook de mogelijkheid dat de oorlog nog intenser zal worden door een rechtstreekse botsing tussen Rusland en het Westen.

Bronnen: Matt Clinch – CNBC

Foto: RawpixelCC0 1.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.