Nederland - 19 augustus 2020 - Aandelen

Wall Street verwacht eerder dubbele dip dan V-herstel

door SVEN VAN GASSE

De Amerikaanse aandelenmarkt heeft zich zeer snel hersteld van de Covid-19 pandemie. Doorwinterde beleggers denken echter niet dat de reële economie hetzelfde zal doen. Volgens een onderzoek van Bank of America verwacht slechts 17% van de fondsbeheerders een snel V-vormig economisch herstel.

Een groter deel van 31% verwacht een geleidelijk U-vormig herstel. Wat nog erger is, is dat 37% van de fondsbeheerders via een W-vormig herstel een dubbele dip recessie verwachten.

Deze bevindingen herinneren ons er opnieuw aan dat de beurs niet hetzelfde is als de economie. Wall Street mag dan wel razendsnel gekatapulteerd zijn naar recordhoogtes, er is echter geen garantie dat Main Street hetzelfde zal doen.

Solita Marcelli, CIO bij UBS Global Wealth Managment, stelt:

De markten zijn nog steeds sceptisch over de duurzaamheid van het economisch herstel.

Reële economie in slechte staat

De ware gezondheid van de economie wordt gemaskeerd door de noodhulp van de federale overheid. Zonder deze hulp zou een duizelingwekkend aantal bedrijven moeite hebben om te overleven.

Volgens een onderzoek van de New Yorkse Federal Reserve zou ongeveer een derde van de ondernemingen in het gebied van New York insolvabel worden als de huidige inkomstenniveaus zouden aanhouden.

Het feit dat de S&P 500 haar verliezen door de Covid-19 pandemie volledig heeft weggewerkt, is eerder een weerspiegeling van de ongekende stappen die centrale bankiers genomen hebben dan van de kracht van de reële economie.

Ook al noteert de beurs weer op recordhoogte, strategen van Bank of America verklaarden dat zij het niet overdreven risicovol vinden om een positie in de markt te hebben. Zij maken zich met andere woorden geen zorgen over een nieuwe zeepbel op de aandelenmarkten.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.