Nederland - 19 januari 2022 - Groene energie
door SVEN VAN GASSE

“Volgende 1 000 unicorns zullen werkzaam zijn in groene energie”

De transitie naar groene energie is volop ingezet. Volgens Larry Fink zullen de volgende golf van unicorns dan ook startups zijn die de overgang naar koolstofvrije energie betaalbaar helpen maken.

Fink deed deze verklaring in de jaarlijkse brief. De brief van Fink wordt beschouwd als een voorbode voor toekomstige beleggingstrends en invloed van BlackRock. Vorige week raakte bekend dat BlackRock meer dan $10 biljoen aan vermogen onder beheer had.

Er is reeds meer dan $4 biljoen geïnvesteerd in duurzame technologie. Daarom gebruikt Fink zijn platform om te spreken over klimaattechnologie. Volgens Fink is dit de richting waar het bedrijfsleven naartoe zal gaan.

Als voorbeeld wijst Fink naar de auto-industrie, die zich bijna volledig is gaan richten op elektrische voertuigen. Het succes van Tesla heeft Elon Musk de rijkste persoon ter wereld gemaakt met een waarde van meer dan $260 miljard.

Geleidelijke overgang

Momenteel zijn schone energieoplossingen nog steeds fors duurder dan de traditionele energie. Hoewel innovatie vaak van start gaat bij startups, kunnen en moeten andere bedrijven zich volgens Fink ook inspannen om de prijs van groene oplossingen omlaag te brengen.

Fink is er duidelijk over dat de wereldeconomie moet en zal omschakelen naar een koolstofarme toekomst. Hij denkt echter niet dat het een snelle omschakeling zal zijn.

Fink stelt dat het niet mogelijk of praktisch is om de kraan van het aardgas of olie onmiddellijk dicht te draaien. Elke technologie of elk beleid dat de energiekosten duurder maakt voor de armste en meest kwetsbare bevolkingsgroepen zal hiernaast leiden tot meer polarisatie rond klimaatverandering. Ook dit zal schadelijk zijn voor de vooruitgang.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.